UA / RU
Підтримати ZN.ua

Письмової заяви Яценюка про відставку у Раді поки немає

Згідно з чинним законом про Кабінет міністрів України, Верховна Рада розглядає питання про відставку прем'єр-міністра не пізніше ніж на 10 день після надходження заяви про відставку. Однак поки що такої заяви в парламенті немає.

Письмової заяви прем'єр-міністра Арсенія Яценюка у парламенті на даний момент немає, повідомив віце-спікер Руслан Кошулинський.

"Поки ще, технічно, матеріально, ця заява ще не надійшла до Верховної Ради. Ми її чекаємо і як тільки вона надійде, у відповідні терміни ми її розглянемо", - сказав він, відкриваючи засідання парламенту у п'ятницю вранці.

Як повідомляли, увечері в четвер прем'єр-міністр України Яценюк заявив із трибуни Верховної Ради про відставку. "Я заявляю про відставку у зв'язку з розпадом коаліції і блокуванням урядових ініціатив", - сказав він.

Пізніше президент України Петро Порошенко в поширеному в четвер увечері офіційному листі до голови Верховної Ради Олександра Турчинова попросив невідкладно розглянути питання відставки прем'єр-міністра.

Також Порошенко висловив думку, що Кабінет міністрів України на чолі з Яценюком має продовжити свою роботу.

"Розраховую на те, що гарячі емоції вщухнуть, а гору візьмуть холодний розум і почуття відповідальності, внаслідок чого весь Кабінет міністрів продовжить свою роботу", - йдеться в поширеному в четвер увечері офіційному листі президента України голові Верховної Ради Олександру Турчинову.

Згідно з чинним законом про Кабінет міністрів України, Верховна Рада розглядає питання про відставку прем'єр-міністра не пізніше ніж на 10 день після надходження заяви про відставку. Якщо вона надійшла під час чергової сесії Верховної Ради України, і не пізніше першого пленарного тижня наступної чергової сесії, якщо така заява надійшла у міжсесійний період.

Прем'єр-міністр України звільняється з посади з дня прийняття рішення про його відставку на пленарному засіданні Верховної Ради. Прийняття українським парламентом рішення про відставку прем'єр-міністра України має як наслідок відставку всього складу Кабінету міністрів України. !zn

Читайте також:

Кабмін оприлюднив розпорядження про призначення Гройсмана т.в.о. прем'єра

Яценюк не був зобов'язаний подавати у відставку після розпаду коаліції

Яценюк подав у відставку разом з Кабміном

Порошенко виступив за збереження уряду в нинішньому складі