UA / RU
Підтримати ZN.ua

Після перерви Рада розгляне питання призначення глави МОН

Кабмін вніс подання на призначення на зазначену посаду Сергія Шкарлета.

Верховна Рада розгляне питання призначення на посаду міністра освіти під час засідання 18 червня після перерви, повідомив спікер парламенту Дмитро Разумков.

"Надійшов пакет документів на кандидата на призначення на посаду міністра освіти. Сьогодні будемо розглядати це питання після перерви, у порядку, передбаченому регламентом", - заявив Разумков на пленарному засіданні парламенту в четвер.

Перерву в засіданні заплановано з 12:00 до 12:30.

Читайте також: Верховна Рада вдруге не підтримала програму діяльності Кабміну

Напередодні Кабінет міністрів України вніс у Верховну Раду проект постанови про призначення міністром освіти і науки Сергія Шкарлета. Фракція "Слуга народу" погодила призначення Шкарлета під час свого засідання 15 червня.

Кандидатуру Шкарлета жорстко критикують ексміністр освіти і науки Ганна Новосад, а також член профільного комітету Інна Совсун, яка була заступник МОН у Кабміні Арсенія Яценюка.

Вони звернули увагу на некомпетентність кандидата у сферах початкової, середньої та професійно-технічної освіти. А також вказали на небезпеку реалізації бажань частини ректорів згорнути реформи, спрямовані на підвищення якості вищої освіти.

З березня посаду глави Міністерства освіти і науки залишається вакантною. Зараз МОН у статусі в. о. міністра керує Любомира Мандзій. Ганна Новосад, яка очолювала відомство в уряді Гончарука, відмовилася працювати в новому Кабміні.