UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підписано указ про продовження на 10 років санкцій проти Гужви, Шарія та Пушиліна

Пов'язані з ними особи та компанії також підпадають під санкції

На сайті президента України з'явився указ, який продовжує санкції щодо блогера Анатолія Шарія, Ігоря Гужви, який контролює сайт "Страна.UA", і Дениса Пушиліна - так званого глави "ДНР" та пов'язаних з ними осіб та компаній. Санкції продовжено на 10 років. Напередодні РНБО ухвалила рішення про продовження санкцій. 

Читайте також: Справу Шарія та його поплічника експоліцейського передали в суд. Їх судитимуть за держзраду

Продовжено санкції щодо Ігоря Гужви, Любові Лукашиної та Анни Солнцевої. Обмеження передбачають анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, наявність яких є умовою для здійснення певного виду діяльності, заборону на передання технологій, прав на об'єкти інтелектуальної власності, а також блокування інтернет-провайдерами доступу до пов'язаних із внесеними до списку особами веб-ресурсів, зокрема до їхніх субдоменів - сайту "Страна.UA" і його сторінок у соціальних мережах.

Указом продовжено санкції щодо ТОВ "Маджері", ТОВ "Ласмак",  і ТОВ "Смарт медіамережа". Рішення РНБО щодо зазначених юридичних осіб також передбачає блокування сайту "Страна.UA" та його субдоменів.

Санкції щодо Анатолія Шарія, Ольги Шарій та Алли Бондаренко , окрім економічних обмежень, передбачають блокування доступу до ресурсу "Шарій.net", сайту "Політична партія Шарія" і пов'язаних із ними субдоменів, а також до сторінок членів списку в соціальних мережах.

Читайте також: Ватажка "ДНР" Пушиліна заочно засудили до 15 років ув'язнення 

Рішенням також передбачено продовження економічних обмежень і блокування доступу до веб-ресурсів ТОВ "Інформаційне агентство "Шарій.Нет".