UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підняв руку на депутку Іонову: «ЄС» зажадала усунути «слугу» Мотовиловця від засідань

У партії Порошенка обурились, що Мотовиловець так і не вибачився попри заклики Разумкова.

Член парламентської фракції «Слуга народу» Андрій Мотовиловець застосував фізичну силу проти депутата Марії Іонової з «Європейської Солідарності», повідомила в пресслужбі «ЄС». У зв'язку з цим фракція наполягає на тимчасовому відстороненні «слуги» від засідань.

«Фракція" Європейської Солідарності "глибоко обурена агресивною поведінкою "слуги народу" Андрія Мотовиловця, який сьогодні в сесійній залі дозволив собі підняти руку на народного депутата Марію Іонова», - йдеться в заяві політсили, поширеній у п'ятницю, 3 липня.

У партії звернули увагу, що Мотовиловець проігнорував заклики депутатів від «ЄС» і спікера Дмитра Разумкова і не вибачився.

«Вимагаємо від народного депутата з фракції «Слуга народу» Андрія Мотовиловця принести вибачення за застосування фізичної сили у Верховній Раді по відношенню до Марії Іонової. Ми також вимагаємо винести на розгляд регламентного комітету Верховної Ради питання про відсторонення депутата Мотовиловця від участі в засіданнях на 2-3 тижні », - заявили в «ЄС».

Андрій Мотовиловець заявив, що заява "ЄС" не відповідає дійсності, і висунув вимогу надати відеодокази "рукоприкладства".

Читайте також: Порівняли члена фракції з корабельної сосною: Корнієнко й Арахамія потрапили у сексистский скандал

Бійка у Верховній Раді сталася під час розгляду президентського законопроекту, яким абітурієнтам з ОРДЛО дозволили вступати до українських вишів без ЗНО.

Фракція «Європейської Солідарності» закликала прийняти закон в першому читанні, щоб внести в нього поправки і прибрати «дірки», що створюють загрози національній безпеці. Також депутати від «ЄС» вимагали надати аналогічні пільги дітям загиблих у зоні АТО/ООС військовослужбовців.

Однак вимоги «ЄС» решта депутатів проігнорували і 310 голосами «за» прийняли цей закон в цілому.