UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під час засідання "Рамштайну" Україні можуть запропонувати конкретні кроки по членству в НАТО — WP

Рішення можуть ухвалити після того, як Зеленський не домігся скасування заборони на удари вглиб РФ.

Союзники по НАТО можуть запропонувати Києву "більш конкретні кроки" для майбутнього членства в Альянсі під час засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" 12 жовтня. Проте, ймовірно, Захід все ще не виконає термінових дій, яких просить український уряд, повідомляє The Washington Post з посиланням на джерела.

Читайте також: Умєров назвав три пріоритети України під час нового "Рамштайну"

Зазначається, що таке рішення можуть ухвалити після того, як президент Володимир Зеленський не домігся скасування заборони на удари вглиб РФ західною зброєю. Один із західних дипломатів повідомив журналістам, що Київ може отримати іншу допомогу під час засідання у Німеччині.

WP додає, що проблемою для України є зміна адміністрації президента США. Журналісти вказують, що незалежно від результату виборів вона поставить під сумнів майбутню військову допомогу Києву. Команда Зеленського намагалася переконати Білий дім підтримати план перемоги як спосіб зміцнити політичну спадщину президента Джо Байдена, але навряд чи він на це погодиться, аби не підірвати кампанію віцепрезидентки Камали Гарріс.

Нагадаємо, наступне засідання "Рамштайну" відбудеться 12 жовтня. Воно вперше пройде на рівні лідерів. За словами Зеленського, на ньому Україна покаже союзникам план перемоги