UA / RU
Підтримати ZN.ua

Під час саміту Україна-ЄС говоритимуть про переговори щодо вступу нашої країни — Кулеба

Він додав, що в цей історичний період Україна готова до змін та роботи, щоб пришвидшити свою євроінтеграцію. 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, що під час саміту Україна-ЄС, який повинен відбутися у Києві 3 лютого, говоритимуть про попередні переговори щодо вступу нашої країни у Євросоюз. Про це він розповів під час інтерв'ю виданню Denіk.

Кулеба зауважив, що в цей історичний період наша держава готова до змін та роботи, щоб пришвидшити свою євроінтеграцію. При цьому слід розуміти, що рішення про наш вступ в ЄС залежить і від країн-членів блоку. 

"Сьогодні Україна робить усе, щоб у короткий термін стати членом ЄС. У нас є всі необхідні передумови та потенціал, а також політична воля для якнайшвидшого виконання всіх рекомендацій Єврокомісії, - зазначив Кулеба. - Водночас членство України в ЄС залежить від спільного політичного рішення всіх країн об’єднаної Європи та від тих переваг, які ми пропонуємо європейській спільноті". 

Читайте також: Володимир Зеленський запропонує провести мирний саміт взимку – CNN

Нагадаємо, речниця Єврокомісії Дана Спінант повідомила, що за день до проведення цьогорічного саміту Україна-ЄС, а саме 2 лютого, до Києва можуть прибути близько 15 єврокомісарів з 27. Все для того, аби провести зустріч з представниками уряду нашої держави.