UA / RU
Підтримати ZN.ua

Петро Порошенко переоформив на себе телеканал «Прямий»

Політик натякнув, що Зеленський планував запровадити санкції проти власників телеканалу.

П'ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко повідомив, що є власником телеканалу «Прямий». З 18 лютого канал належить інвестиційному фонду, кінцевим бенефіціаром якої є експрезидент.

«Дві години тому в реєстрі державному кінцевий бенефіціарний власник телеканалу "Прямий" змінився. Вже двы години ним є "Прайм Ессетс Кепітал", структура, яка на 100% належить Петрові Порошенко», - заявив політик в ефірі «Прямого» ввечері у четвер.

За словами Порошенка, з ним зв'язався колишній власник телеканалу Володимир Макеєнко і попросив про спільні зусилля для захисту «Прямого».

«Сказав, що єдина його вина в тому, що він кілька років докладав зусиль для того, щоб підтримувати, забезпечувати, фінансувати і захищати канал. Але зараз він потребує допомоги... Ми підписали угоду, я заплатив гроші, великі гроші, які могли б піти на благодійність, на інші проекти, в тому числі... Це мільйони і мільйони, для того, щоб покрити борги каналу», - додав експрезидент.

Порошенко натякнув, що йому відомо про наміри президента Володимир Зеленський закрити «Прямий».

«Володимир Олександрович, завтра на РНБО можна вводити санкції проти "терориста" Порошенка. Але я дуже раджу вам уважно подивитися, чим закінчив Янукович, який так намагався закрити "5 канал". Підкажу - закінчив він погано», - звернувся Порошенко до Зеленського.

Лідер «ЄС» пообіцяв докласти максимум зусиль для захисту свободи слова та збереження «високих журналістських стандартів» на його телеканалі.

Читайте також: Після блокування каналів Медведчука їхня аудиторія перебралася на «Наш» і «Прямий»

Телеканал «Прямий» створили на базі київського каналу «Тоніс», який у 2017 році придбав Володимир Макеєнко, колишній голова Київської міської державної адміністрації.

У червні 2019 року Петро Порошенко зустрічався з колективом «Прямого» і пообіцяв їм купити канал у Макеєнка, якщо у того виникнуть проблеми.

У листопаді 2019 року співробітники ДБР провели обшуки вдома та в офісі Макеєнка. Слідчі дії проводилися в рамках справи про можливі зловживання під час купівлі-продажу телеканалу. ПРовадження зареєстрували за заявою Андрія Портнова, колишнього заступника глави президентської адміністрації засудженого за держзраду Віктора Януковича.

У січні 2020 року Нацрада з питань телебачення і радіомовлення призначала перевірку «Прямого» через образливі заяви художника і блогера Сергія Пояркова на адресу Зеленського, що прозвучали в ефірі телеканалу.