UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перше засідання "простроченої" Київради відбудеться 19 червня

На найближчій сесії Київради планують розглянути питання, присвячені впровадженню страхової медицини.

Найближча сесія Київради відбудеться 19 червня. Про це у понеділок заявив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

Про намір провести сесію 19 червня Попов заявив у контексті запровадження елементів страхової медицини через лікарняні каси. Попов зазначив, що це питання буде винесено на сесію 19 червня, або на наступну сесію.

Опозиція вимагає ліквідувати Конституційний суд і обнулити списки Київради

Як відомо 2 червня 2013 року закінчився визначений Конституцією термін повноважень Київської міськради і мера столиці. Згідно з Конституцією, повноваження не можуть бути продовжені.

Однак, враховуючи те, що Верховна Рада відмовилася призначати дату виборів мера Києва і депутатів Київради, керівництво Київради і більшість прийняла рішення продовжувати роботу органу.

Конституційний суд України 30 травня оприлюднив рішення за поданням депутатів від Партії регіонів, згідно з яким чергові вибори київського міського голови та депутатів Київської міської ради мають відбутися в останню неділю жовтня 2015 року. В КСУ відзначили, що продовження термінів повноважень органів місцевого самоврядування, обраних на позачергових виборах, є тимчасовим заходом.

Опозиція заявила про нелегітимність Київради і відмовилася брати участь у можливих засіданнях. Опозиція наполягає, щоб парламент призначив позачергові вибори депутатів Київської міської ради і мера столиці. !zn

Читайте також:

Попов вважає легітимною роботу Київради після 2 червня

Порошенко впевнений, що до кінця року столиця отримає нового мера, але не Київраду

Опитування показало, що кияни все менше підтримують Попова