UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перше повноцінне засідання РНБО буде присвячене ситуації в Донбасі – Данилюк

Сьогоднішня зустріч членів РНБО пройшла у форматі наради, а не засідання, заявив секретар Ради.

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Данилюк повідомив про те, що перше повноцінне засідання буде присвячено ситуації на сході України і проблемам у цьому регіоні.

"Перше повноцінне засідання буде присвячене проблемам на Сході, з війною на Сході нашої країни", - сказав Данилюк під час брифінгу.

За його словами, сьогоднішня зустріч членів РНБО в адміністрації президента не була засіданням, а проходила у новому форматі – наради.

Данилюк не повідомив, коли конкретно планують провести засідання щодо Донбасу, але зазначив, що наступне після нього засідання буде присвячене проблемам енергетики.

Сьогодні президент Володимир Зеленський провів нараду за участю членів РНБО, присвячену питанням енергетичної безпеки України. Протягом двох тижнів мають бути прийняті рішення з розглянутих проблем.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський у зверненні до українців під час інавгурації заявив про те, що головним завданням зараз є припинення вогню в Донбасі. Він також зазначив, що початком діалогу стане повернення всіх українських полонених додому.

27 травня Зеленський здійснив першу робочу поїздку у Луганську область, де оглянув позиції військових у Станиці Луганській та Щасті.