UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перша леді України виступить перед Конгресом

Олена Зеленська на запрошення Джилл Байден прибула до США.

Дружина президента України Олена Зеленська в рамках візиту до США зустрілася з держсекретарем Ентоні Блінкеном.

В своєму дописі на Фейсбук Перша леді зауважила, що в США почувається дивно через спокій на вулицях міст.

«Мирно літають пасажирські літаки, люди не жахаються сирен та гучних звуків надворі. Дивне відчуття: на п’ятому місяці російського вторгнення опинитись у країні, де все це можливо. Але я зараз у США якраз для того, щоб це стало можливим і в Україні. Я тут на запрошення першої леді Джилл Байден», — написала Зеленська.

Вона нагадала, що перша леді США відвідала Україну в травні, щоб особисто побачити й поспілкуватися з тими, хто через війну втратив дім, близьких.

«Тепер моя черга говорити у США про українські потреби в нашому спротиві та боротьбі з агресором», — наголосила перша леді України.

Вона повідомила, що вже мала зустріч з Держсекретарем Ентоні Блінкеном.

«Його позиція щодо того, що, цитую: «суверенна, незалежна Україна існуватиме набагато довше, ніж Путін», залишається незмінною», - зазначила вона.

Під час візиту Олена Зеленська відвідала також Меморіал жертвам Голодомору 1932-1933 років в Україні в центрі Вашингтону.

«Відвідуючи це місце, яке так перегукується з нашим трагічним сьогоденням, де Росія намагається вкотре знищити Україну, я отримала справжній промінчик світла – зустріч з українською громадою у США. Це люди, які й за тисячі кілометрів від батьківщини пам’ятають, хто вони, які знають мову, які в перших лавах, по-волонтерськи, відгукнулися на російський напад і кинулися допомагати батьківщині та співвітчизникам», — написала вона.

Очікується, що 20 червня Олена Зеленська виступить перед Конгресом США.

Раніше президент Володимир Зеленський запросив Джо Байдена відвідати Київ.

8 травня, у День матері, перша леді України Олена Зеленська разом з першою леді США Джилл Байден зустрілися в Ужгороді.