UA / RU
Підтримати ZN.ua

Переговори про перенесення ТКГ до Стамбула вже ведуться — посол

Туреччина запропонувала платформу для переговорів президентів України та РФ.

Представник ОБСЄ відвідав Туреччину, де обговорив можливість перенесення переговорів у рамках ТКГ до Стамбула. Про це повідомив Надзвичайний та Повноважний Посол України Василь Боднар.

За його словами, з турецькою стороною вже обговорили можливості розміщення та логістику.

"Турецька сторона надзвичайно активна у пошуках вирішення українсько-російського конфлікту. Запропонували два формати. Перший – це безпосередні переговори двох президентів за посередницькою роллю президента Туреччини. Другий – перенесення «мінського формату», переговорів у рамках ТКГ, до Стамбула. Для цього вже прибув сюди представник ОБСЄ, який проговорив з турецькою стороною можливість розміщення та логістику. У принципі, зараз очікуємо на згоду російської сторони на проведення цих переговорів", - сказав Боднар, передає "Укрінформ".

Посол зазначив, що останнє слово у питанні посередництва Туреччини у переговорному процесі залишається за Росією. Однак Туреччина не отримала з Москви відповіді на свою пропозицію.

Читайте також: Україна запросила екстрене засідання ТКГ щодо визнання "незалежності" ЛДНР

Нагадаємо, раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган знову звернувся до лідерів України Володимира Зеленського та Росії Владіміра Путіна з пропозицією провести тристоронні переговори.

Наскільки реалістичними є ці плани? Чи прийме їх Кремль? Та й взагалі, якими інтересами керуються в Анкарі, пропонуючи посередницькі послуги Києву та Москві? Про це читайте у статті Миколи Замікули "Загроза великої війни: навіщо Ердогану зустріч Зеленського та Путіна?".