UA / RU
Підтримати ZN.ua

Передові системи ППО вже дали вагомий результат – Зеленський

Повітряний щит в Україні згодом гарантуватиме безпеку всієї Європи.

За останній тиждень російські терористи застосували проти України 65 різних ракет, 178 ударних дронів, із них 87 «шахедів». Про це у вечірньому відеозверненні розповів президент Володимир Зеленський.

Він повідомив, що використання передових систем ППО – «Петріотів» та «Айрісів», які Україна отримала від партнерів, вже довело вагомий результат.

"Кожне знищення російських ракет у нашому небі, а особливо таких, як аеробалістичні «кинджали» – ними російські терористи довго хвалилися… Кожен успіх наших воїнів – це впевненість світу, що держава-терорист не здатна зламати спільну безпеку", - зазначив Зеленський.

Читайте також: Сили ППО знищили російський БПЛА в Дніпропетровській області

Президент зауважив, що повітряний щит в Україні згодом гарантуватиме безпеку всієї Європи, тому дуже важлива відповідальна позиція кожного з партнерів щодо постачання систем ППО і ракет до них.

Зеленський повідомив, що влада готується до нових міжнародних подій у серпні-вересні, серед яких Кримська платформа, Саміт перших леді і джентльменів, Генасамблея ООН.

"Треба щодня давати результат для України й для всіх, хто бореться заради України", - підсумував президент.

Раніше повідомлялося про те, що за час повномасштабного вторгнення Повітряні сили знищили понад 3,5 тисячі повітряних цілей ворога – 350 літаків та гелікоптерів, 1 200 крилатих та 24 балістичні ракети, понад дві тисячі безпілотників і 13 "Кинджалів", що не мають аналогів