UA / RU
Підтримати ZN.ua

Печерський суд спростував наявність кримінальних справ відносно Байдена і Порошенка

У суді кажуть, що не публікували імен та прізвищ людей, в діях яких вбачаються ознаки кримінального злочину.

У Печерському районному суді Києва спростували інформацію про відкриття кримінального провадження відносно президента США Джо Байдена і п'ятого президента України Петра Порошенка за позовом депутата Андрія Деркача. Про це повідомила прес-служба суду.

«У засобах масової інформації поширюється твердження про прийняття Печерським районним судом Києва судового рішення, на підставі якого зареєстровано кримінальне провадження стосовно колишнього президента України Петра Порошенка та президента США Джо Байдена», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі відзначили, що суддя розглядав скаргу адвоката Олександра Телешецького, який діє в інтересах народного депутата Андрія Деркача.

Повідомляється, що судовим рішенням від 11 вересня 2020 Печерський райсуд задовольнив скаргу, а уповноважених осіб зобов'язали почати досудове розслідування в кримінальному провадженні.

«За змістом заяви від 10 серпня 2020 вбачається, що ознаки кримінального злочину мають дії окремих представників міжнародних організацій, без вказівки їх прізвищ. З огляду на значний суспільний інтерес, який викликається різного роду висловлюваннями стосовно колишнього президента України і чинного президента США, прес-служба суду просить не маніпулювати думкою громадськості та не поширювати неперевірену інформацію про судові рішення, прийняті Печерським районним судом Києва і їх суті», - додали в суді.

Читайте також: Дубінський бреше і США мають намір його за це покарати - ЗМІ

Як повідомлялося, в травні 2020 року Деркач, ініціатор кримінальної справи про втручання у вибори США, опублікував отримані від журналістів-розслідувачів документи, які нібито свідчать про втручання дипломатів США в роботу українських правоохоронців у справі Байденів.