UA / RU
Підтримати ZN.ua

Парубій виключив можливість дострокових парламентських виборів

Спікер висловив впевненість, що позачергові вибори Верховної Ради можуть призвести до політичної дестабілізації.

Голова Верховної ради Андрій Парубій запевнив, що дострокових парламентських виборів в Україні не буде. На його думку, вони можуть не тільки призвести до дестабілізації, але і "паралізувати" роботу парламенту.

"Питання і дискусії щодо дострокових виборів існують стільки, скільки існує ця Верховна Рада ... Дострокових виборів не буде. Попереду буде робота, системна, непроста", - заявив спікер в ефірі телеканалу "1+1" увечері в четвер, 19 квітня.

Парубій застеріг, що "параліч" роботи парламенту може завдати непоправної шкоди обороноздатності держави.

Він також запевнив, що прихильників дострокових виборів не вдасться розбалансувати роботу Верховної Ради.

"Деякі політичні сили хотіли б скористатися цим для своїх вузьких політичних партійних інтересів. Тільки скажу, не називаючи ці сили, - їм не вдасться поставити свій особистий інтерес вище інтересів держави. Їхны інтриги не матимуть жодного успіху. Це я кажу як голова Верховної Ради", - підкреслив спікер.

За словами Парубія, президент Петро Порошенко також не підтримує ідею позачергових виборів Верховної Ради.

"Мені відомо, що позиція президента України ідентична моъй позиції, яку я тільки що висловив, що дострокові вибори – це спосіб дестабілізації і, найголовніше, це введення в параліч країни на більш тривалий період", - уточнив голова парламенту.

Як повідомлялося. 19 квітня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про відсутність підстав для проведення дострокових виборів в Україні поточного року, а також підтвердив плани взяти участь у чергових виборах в 2019 році.