UA / RU
Підтримати ZN.ua

Парубій пригрозив депутатам наслідками за неявку на засідання комітету

Сьогодні депутати мають зібратись на засідання профільного комітету.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час засідання парламенту в середу закликав депутатів, які входять до комітету правової політики, розглянути проєкт змін до Виборчого кодексу для розгляду в другому читанні, інакше він оприлюднить імена прогульників, які блокують зміни.

"В понеділок я дав доручення комітету з правової політики розглянути питання Виборчого кодексу, комітету з питань регламенту розглянути питання про тимчасові слідчі комісії, і я прошу членів комітету з питань правової політики та правосуддя зібратись на засідання комітету о 12:00 в конференц-залі та рекомендувати парламенту розглянути питання та заяву прем'єр-міністра України, та передати підготовлену робочою групою порівняльну таблицю до виборчого кодексу. Це, колеги, наш шанс, якщо комітет підтримає напрацювання робочої групи, це нам дасть дуже великий шанс", - заявив спікер на ранковому засіданні в середу.

"Ключовий момент: я звертаюсь особисто і персонально до всіх членів комітету, я буду публікувати тих, хто не прийшов на засідання комітету. Прошу усіх зібратись і виконати свою роботу", - додав Парубій.

Нагадаємо, у понеділок на погоджувальній раді Андрій Парубій обіцяв, що цього тижня Верховна Рада розгляне зміни до виборчого кодексу. Зокрема планується затвердити питання про відкриті списки партій.

7 листопада 2017 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №3112-1 "Проект Виборчого кодексу України". Закон передбачає пропорційну виборчу систему з відкритими списками при виборах народних депутатів України з прохідним бар'єром на рівні 4%.