UA / RU
Підтримати ZN.ua

Парубій поскаржився на депутатів, які раптово зникають

Український парламент має найнижчий рейтинг довіри серед усіх інших органів влади у тому числі і через погану дисципліну в залі.

Верховна Рада не може прийняти багато важливих рішень щодо реформ та декомунізації, тому що в залі не завжди є достатня кількість депутатів, заявив спікер парламенту Андрій Парубій.

"Я роблю все можливе для того, щоб був дотриманий регламент. Я відчайдушно роблю все можливе, щоб у залі не було неперсональних голосувань. Але я хочу звернутися й до вас, шановні колеги. Чому ставилися сигнальні голосування. Тому що депутатів не було в залі. Тому, що дуже часто закликаючи до дотримання регламенту, депутати, які до цього закликають, потім зникають із залу, і ми не можемо приймати рішень", - сказав він на пленарному засіданні.

Парубій також зазначив, що Верховна Рада має найнижчий рейтинг довіри серед усіх інших органів влади. "Це проблема не головуючого і не президії. Це проблема усіх членів парламенту. Тому я хочу закликати народних депутатів так само відчайдушно як ми боремося за дотримання регламенту, так само відчайдушно боротися за те, щоб депутати ходили на роботу", - наголосив він.

Читайте також: Парубій став спікером парламенту

Згідно з даними опитування КМІС, проведеного в грудні 2015 року, владні інститути (уряд і Рада) викликають менше довіри у населення і мають дуже низький баланс довіри і недовіри. Президент має декілька вище, ніж опозиція, але так само негативний баланс довіри-недовіри.

Єдиним державним органом з позитивним балансом довіри/недовіри залишається нова патрульна поліція.