UA / RU
Підтримати ZN.ua

Парубій поки не бачить підстав для розпуску парламенту

Верховна Рада спромоглася на один день зібратися і проголосувати без депутатів із БПП. Парубій поки не бачить підстав розпускати парламент.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій не бачить підстав для розпуску парламенту і дострокових виборів у зв'язку з тим, що найбільша фракція "Блок Петра Порошенка" бойкотує роботу після відмови "Народного фронту" затвердити новий склад Центральної виборчої комісії.

"Немає ніяких підстав для дострокових виборів", - сказав він журналістам, додавши, що для цього повинні виникнути обставини, передбачені Конституцією.

"І повинна бути нормальна здорова логіка: український парламент приймає найважчі, найвідповідальніші закони: про антикорупційний суді, про національну безпеку. Український парламент, де багато хто говорить, що дуже слабка коаліція, приймає найбільш важкі рішення", - сказав спікер, нагадавши про те, що тільки у вівторок Рада прийняла вісім законів.

Парубій зазначив, що у парламенту поточного скликання є "великий потенціал", незважаючи на всі проблеми, суперечки і дискусії.

"Я думаю, що нам треба дискутувати про ті цілі і плани, які стоять перед цим парламентом, а не про його розпуск", - додав спікер.

5 липня

Верховна Рада не змогла приступити до питання про призначення членів Центральної виборчої комісії. Відмовилися голосувати депутати з фракції "Народного фронту". Після цього депутати з фракції "Блок Петра Порошенка" залишили сесійну залу Верховної Ради.

На вечірньому засіданні у четвер народні депутати розглядали тільки один законопроект - про забезпечення офіційного опублікування законів України. Верховна Рада змогла схвалити його в першому читанні без депутатів з БПП.За проект проголосували 240 народних депутатів з усіх фракцій.