UA / RU
Підтримати ZN.ua

Парубій остаточно закрив питання дострокових виборів

Кризу в питанні парламентської коаліції і уряду вирішено.

Україні вдалося подолати штучно створену політичну кризу і уникнути хаосу і дестабілізації ситуації. Про це в ефірі 5 каналу заявив новообраний голова Верховної Ради Андрій Парубій.

"Вважаю, політична криза, яка була, вона була быльше створена, ніж реальна політична криза. І, на жаль, вона перейшла в реальне положення, коли ряд фракцій покинули коаліцію і перед країною стояли величезні виклики, – сказав Парубій. – Хаос в Україні і дестабілізація в країні – це зовнішній сценарій. І, власне, був великий ризик, що ця криза може штовхнути Україну на такий сценарій. Це було велике випробування, яке стояло перед нами, перед всім суспільством, і перед політичним керівництвом країни".

Парубій переконаний, що на сьогодні кризу в питанні коаліції і уряду вирішено.

"І ми можемо сказати, що на сьогодні тема дострокових виборів і повідомити тим, хто на них дуже розраховував, хто дуже їх хотів ... я хочу їх глибоко розчарувати: дострокових виборів не буде", – резюмував Парубій.

У четвер, 14 квітня, Верховна Рада підтримала призначення першого віце-спікера парламенту Андрія Парубія на посаду голови парламенту. Відповідну постанову підтримали 284 депутата.

Призначений за квотою "Народного фронту" новий спікер пообіцяв зберегти єдність Верховної Ради. Парубій заявив, що фракції коаліції і опозиції єдині в своїх проєвропейських прагненнях.