UA / RU
Підтримати ZN.ua

Парубій доручив комітету негайно розглянути закони про зняття депутатської недоторканності

Сьогодні Верховна Рада не зможе розглянути депутатську недоторканністьчерез відсутність юридичних підстав.

Законопроекти про зняття депутатської недоторканності, в тому числі президентський, будуть винесені на розгляд у сесійний залі парламенту, як тільки комітет Верховної Ради з питань правосуддя розгляне їх, запевнив голова парламенту Андрій Парубій на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту у вівторок.

"Станом на сьогодні ми маємо зареєстрований законопроект за ініціативою 130 народних депутатів, і сьогодні внесений і зареєстрований у Верховній Раді законопроект під авторством президента про скасування депутаткої недоторканності. Жоден із цих законопроектів сьогодні не має рішення комітету. І я зараз даю доручення комітету з питань правосуддя розглянути ці законопроекти, які внесені у Верховну Раду про зняття недоторканності ", - сказав Парубій.

Він додав, що як тільки комітет розгляне ці законопроекти, парламент зможемо розглянути їх у залі і прийняти рішення

"Але зараз ні щодо одного законопроекту, ні щодо другого у нас немає юридичних підстав їх розглядати", - додав спікер.

За поданням президента Петра Порошенка 17 жовтня у Верховній Раді зареєстрований проект змін до статті 80 Конституції України про зняття депутатської недоторканності.

Зазначимо, що сьогодні під Верховною Радою відбудеться акція політичних сил, однією з вимог якої є скасування депутатської недоторканності.