UA / RU
Підтримати ZN.ua

Парламент позбавив мандатів двох народних депутатів

Достроково припинили повноваження Васильковського та Рабіновича.

Верховна Рада України достроково припинила повноваження народних депутатів  Ігоря Васильковського та Вадима Рабіновича, яких  18 липня 2022 року  президент своїм указом позбавив громадянства України. Про це повідомляє народний депутат Ярослав Железняк.

Підтримали відповідні постанови 292 та 304 народних депутата. Таким чином в українському парламенті зараз залишилося 417 народних обранців.

Одеський депутат-мажоритарник від “Слуги народу” Ігор Васильковський за даними ЗМІ має громадянство Болгарії, а за інформацією Руху «Чесно» відомий тим, що станом на 2022 рік у фракції “Слуга Народу” передав в управління найбільшу кількість (13) підприємств промислово-будівельної групи своєї родини, у січні отримав компенсації 20 150 грн за житло. Васильковський задекларував також найдорожчий хутряний одяг серед депутатів, шуба його дружини Олени марки RinDi коштує понад 1 млн гривень.

Вадим Рабіновіч є соратником Віктора Медведчука та членом колишньої фракції "Опозиційна платформа - За життя". Народний депутат активно працював на користь Російської Федерації.

Читайте також: Близько десяти депутатів втекли з України ще до початку повномасштабної війни

Нагадаємо, за даними джерел ZN.UA президент України Володимир Зеленський наприкінці липня підписав таємний указ про позбавлення громадянства депутатів Ігоря Васильковського («Слуга народу»), Вадима Рабіновича (заборонена ОПЗЖ), голови тероборони Дніпропетровщини Геннадія Корбана та олігарха Ігоря Коломойського.