UA / RU
Підтримати ZN.ua

Палестинська дипломатія відхрестилася від заяви про "російський Крим"

Посол Палестини в РФ спростував заяви про готовність визнати анексію українського півострова, які розповсюдили російські ЗМІ.

Палестинська дипломатична служба і посол Палестини в Москві Абдель Хафіз Нофаль запевнив, що не робив заяв про готовність Палестини визнати легітимність російської анексії Криму і результати організованого окупантами псевдореферендуму.

"Посол Нофаль стверджує, що не робив жодних заяв з Криму, і такі заяви є недійсними, оскільки Палестинська держава не втручається у справи інших держав", - йдеться в заяві, поширеній прес-службою Міністерства закордонних справ України ввечері в середу, 19 вересня.

Таким чином, дипломат спростував заяви, опубліковані в його інтерв'ю російському виданню "Известия".

Перед тим, як Нофаль виступив зі спростуванням, МЗС України викликало для пояснень посла Палестини в Києві Мохаммеда Аль-Ассада.

"Посол... підтвердив позицію палестинської сторони щодо територіальної цілісності України, включно з Автономною Республікою Крим", - зазначили в українському зовнішньополітичному відомстві.

За даними видання "Українська правда", офіційним заявам палестинських дипломатів передувало з'ясування стосунків між Україною та Палестиною по дипломатичних каналах.

За підсумками візиту Аль-Асада до МЗС України палестинська сторона повідомила про публікацію спростування. При цьому в спростуванні не містяться згадка про приналежність Криму Україні і вимога до "Известий" видалити інтерв'ю або спростувати опубліковані заяви. У заяві Нафаля також немає інформації про те, давав він інтерв'ю російському виданню чи ні.

Як повідомлялося, 19 вересня російського видання "Известия" опублікувало інтерв'ю з послом Палестини в Москві Абделем Хафізом Нофалем, в якому той допустив, що Палестина може визнати легітимність псевдореферендуму 2014 року й анексію Криму.

"Наша позиція на цю тему досить чітка. Ми прекрасно розуміємо, що відбулося в Криму, і ми підтверджуємо нашу позицію підтримати дії Росії з цього питання. Ми виступаємо за наше право на самовизначення і вважаємо, що і будь-який інший народ має таке право", - призвело видання слова палестинського дипломата.

Нофаль також нагадав, що палестинська делегації неодноразово відвідували окупований Крим.

Цю заяву поширили багато російських та українських медіа.