UA / RU
Підтримати ZN.ua

Палата №6: міноборони РФ запустило "антибандерівський" проект із матеріалами за підписом Берії

Руzzкіє цинічно продовжують ліпити ідеологічну базу для виправдання свого військового злочину проти України.

Міністерство оборони фашистської Росії запустило "антибандерівський" проект, який, на їхню думку, доводить, що Велика Вітчизняна війна була "найстрашнішим часом в історії України", оскільки українське населення пережило геноцид від рук націоналістів-бандерівців. Як передає ТАСС, про проект журналістам повідомили у військовому відомстві країни-агресора, яка напала на Україну 24 лютого 2022 року.

"Міноборони Росії на основі документів із фондів Центрального архіву військового відомства запустило новий історико-пізнавальний проект "Архіви пам'ятають усі... Злочини українських націоналістів забуттю не підлягають", присвячений найстрашнішому часу в історії України - геноциду українського населення від рук націоналістів-бандерівців у роки Великої Вітчизняної війни та у повоєнний період", - йдеться в повідомленні.

Як випливає з публікації ТАРС, у якості "доказів" геноциду представлено документи за підписом одного з найлиховісніших діячів сталінського режиму - голови НКВС-НКДБ Лаврентія Берії (позбвленого звання маршала і розстріляного після війни за вироком суду, - ред.).

Також, як ілюстрацію "звірських мук українського народу" від "бандерівців" наводять документи Головного політичного управління Червоної Армії за 1944 рік, в яких розповідається, що якісь люди у формі радянських військовослужбовців нападають на мирних українських громадян.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року в Україні вже загинуло 115 дітей, ще понад 140 отримали поранення.

Розв'язана Росією війна в Україні спровокувала найбільшу міграційну кризу в Європі з часів Другої світової війни. За оцінками ООН, до сусідніх країн виїхали понад 4 млн українців. Ще 12 млн внутрішніх переселенців потребуватимуть допомоги.

Лише блокадний Маріуполь змушені були залишити понад 39 тисяч мешканців міста. Місто відрізане від постачання продуктів, ліків, води.

25 днів мирне місто перебуває під жорстким обстрілом.  Ворог скидає на Маріуполь бомби кожні 15 хвилин.

Зазнавши краху на полі бою, російська армія зайнялася планомірним знищенням цивільного населення, обстрілюючи житлові райони, лікарні, пологові будинки, школи, дитячі садки.

У війні проти громадянського населення України російські фашисти застосовують чи готуються застосувати заборонені види зброї.

І в цей час руzzкіє цинічно продовжують ліпити ідеологічну базу для виправдання свого військового злочину проти України та людяності. З Майданом та "націоналістами-бандерівцями" з 21-го століття якось не склалося - ніхто з тих, хто живе в Україні, "осободітєлєй" з квітами не зустрів. Тепер країна, яка занурила руки в кров і забруднила себе військовими злочинами вже в сучасній історії, вирішила заглибитися в історію 20-го століття, діставши звідти привід, зліплений з донесень засуджених після війни енкаведистів і радянських політруків. І, так, Україна завжди була проти тоталітаризму, фашизму та сталінізму.