UA / RU
Підтримати ZN.ua

ОВК оголосила Вірастюка переможцем в окрузі №87: оприлюднено протокол

Результати виборів має встановити ЦВК, розглянувши протокол ОВК.

Засідання окружної виборчої комісії №87 в Надвірній Івано-Франківської області завершилося оголошенням результатом голосування та затвердженням протоколу. Згідно з протоколом ОВК, довибори до Верховної Ради виграв кандидат від «Слуги народу» Василь Вірастюк. Олександр Шевченко посів друге, а Руслан Кошулинський - третє місце. Підрахунок голосів завершився близько 7:00  ранку в неділю, 4 квітня.

Фотокопію протоколу ввечері оприлюднила Громадянська мережа «ОПОРА». Згідно з документом, голоси за кандидатів розподілені наступним чином:

[pics_lr left="https://zn.ua/img/forall/u/14/4/83e583d4-5cb7-4f07-b47a-d10a4b8c3edc(3).jpg" ltitle="" right="https://zn.ua/img/forall/u/14/4/IMG_0753.jpg" rtitle="undefined"]

За інформацією мережі «ОПОРА», 4 квітня ОВК транспортуватиме виборчу документацію до Києва, де Центральна виборча комісія має встановити результати виборів.

Читайте також: Вибори на Прикарпатті: як політсили реагують на перемогу Вірастюка і поразку Шевченка

28 березня відбулися довибори до Верховної Ради в окрузі №87 в Івано-Франківській області. Більшість виборців голосування проігнорували: явка склала 35,05%.

За результатами екзитполу групи «Рейтинг», понад 90% виборців округу підтримали Шевченка, Вірастюка та Кошулинського. Розрив між лідерами - мінімальний.

Підрахунок голосів на окрузі тривав вісім днів і супроводжувався спробами зриву виборчого процесу. Склад комісії неодноразово змінювали, а її голова зник у перші дні підрахунку, невідомі кілька разів «мінували» будинок культури, де засідала ОВК.

Кандидати звинувачували один одного в спробі фальсифікувати вибори, 31 березня до  Івано-Франківської області прибув десант депутатів «Слуги народу» під керівництвом Миколи Тищенка. Він організував успішну провокацію в ОВК, домігшися того, що кандидата Шевченко вивели з дільниці.

Кошулинський заявив, що вимагатиме перевиборів, а Шевченко вирішив оскаржити в суді результати перерахунку голосів на кількох дільницях.