UA / RU
Підтримати ZN.ua

Остін в Києві оголосив про пакет підтримки України на 400 млн доларів

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив про виділення нового пакету військової допомоги Україні на 400 мільйонів доларів. Заяву він зробив під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у понеділок в Києві.

«Під керівництвом Джо Байдена США продовжують нарощувати цю підтримку України. Сьогодні я хочу оголосити виділення президентського пакету допомоги на 400 мільйонів доларів на боєприпаси, військову техніку та озброєння для України», - цитує Остін «Укрінформ».

Він додав, що США продовжуватимуть надавати допомогу Україні відповідно до двосторонньої угоди у сфері безпеки, яку раніше підписали президенти Зеленським та Байден, а також зазначив, що планує обговорити із Зеленським «подальше зміцнення нашого стратегічного партнерства».

Читайте також: Шольц відкинув ключові пункти плану перемоги — Bild

Глава Пентагону Ллойд Остін прибув із неанонсованим візитом до Києва вранці 21 жовтня.

«Я повернувся в Україну вчетверте як міністр оборони, демонструючи, що Сполучені Штати разом із міжнародною спільнотою продовжують підтримувати Україну», - написав він на своїй сторінці в мережі Х.

Його візит в Україну відбувається за два тижні до виборів президента США, які заплановані на 5 листопада, і може бути його останньою поїздкою в Україну в ролі міністра оборони.

Водночас попередня зустріч Остіна та Зеленського відбулась буквально минулого тижня – 17 жовтня в у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі під час представлення Зеленським плану перемоги міністрам оборони НАТО та лідерам Європейського Союзу.