UA / RU
Підтримати ZN.ua

Останній день у фортеці Маріуполь: захисник міста "Орест" показав "Азовсталь" зсередини

Вже сьогодні бійці перебувають на непідконтрольній Україні території - вони чекають на обмін. 

Об'єднання BABYLON'13 опублікувало відео глави пресслужби полку "Азов" Дмитра Козацького з прізвиськом  "Орест", в якому він показав, як зсередини виглядає розбомблене підприємство "Азовсталь". Його можна знайти на YouTube-каналі об'єднання

Це відео стало коротким фільмом-прощанням, адже зняли його в останній день на заводі. Все сьогодні захисники міста перебувають на непідконтрольній Україні території - вони чекають на обмін. 

"Орест, голова пресслужби полку "Азов" перебував на "Азовсталі" з початку оточення Маріуполя. Напередодні свого виходу з вщент розтрощеного заводу, він зняв щемкий фільм-прощання", – пише BABYLON'13.

Це відео увійшло у цикл фільмів "Фортеця Маріуполь", побудованих на відеодзвінках до воїнів, які перебували в оточенні на "Азовсталі". 

Читайте також: ISW розкрив причини завищення російською стороною кількості захисників "Азовсталі"

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що якщо рашисти знищать захисників "Азовсталі", які сьогодні знаходяться на непідконтрольній Україні території, "ніяких розмов з Росією більше не буде". 

Тим часом Інститут вивчення війни США зазначає, що російські джерела, можливо, завищують кількість українських захисників, які були евакуйовані з "Азовсталі". Насправді йдеться про сотні, а не тисячі виведених бійців