UA / RU
Підтримати ZN.ua

Орбан зустрівся з Ердоганом та назвав Туреччину «незамінною» у миротворчих процесах

Зустріч пройшла у Вашингтоні.

Премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан повідомив, що продовжує «миротворчу місію» та зустрівся у Вашингтоні з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом. У своєму зверненні він назвав Стамбул «незамінним гравцем» у миротворчих зусиллях.

Читайте також: Удар по “Охматдиту”: Орбан закликав до припинення вогню, але не засудив російської атаки

Він також додав, що Ердоган був єдиним лідером країни, який зміг «добитися російсько-української угоди», маючи на увазі Чорноморську ініціативу. Орбан також попросив президента Туреччини «доєднатись до миротворчої місії».

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що 10 липня посли країн ЄС зберуться у Брюсселі, аби обговорити «мирні візити» Орбана до Москви та Пекіна. Хоч угорський премʼєр і запевняв, що не представляє Євросоюз під час своїх вояжів, проте заявляв, що подібна діяльність повʼязана із головуванням його країни в Євросоюзі. Журналісти зазначали, що Орбан казав про спроби змінити політику Європи.

Раніше Bloomberg повідомляло, що візити Орбана до Москви та Пекіна розлютили союзників Будапешта по ЄС та НАТО. Зазначається, що дипломатичні потуги угорського премʼєра для встановлення миру в Україні не є ефективними та, як вважають деякі посадовці, лише підіграють РФ.