UA / RU
Підтримати ZN.ua

ОПЗЖ оскаржила заборону своєї діяльності

Рішення Касаційного адмінсуду, який розглядатиме скаргу, буде остаточним.

Проросійська партія «Опозиційна платформа – За життя» (ОПЗЖ) оскаржила рішення суду щодо заборони діяльності політсили. Про це повідомила представниця Верховної Ради в Конституційному Суді Ольга Совгиря.

«За наявною інформацією політична партія «Опозиційна платформа - За життя» («ОПЗЖ») оскаржила в апеляційному порядку рішення Восьмого апеляційного адміністративного суду від 20.06.2022 року у справі П/857/8/22, відповідно до якого партію було заборонено з передачею всього її майна у власність держави», – написала Совгиря в Telegram.

Вона пояснила, що скарги в такій категорії справ розглядає Касаційний адмінсуд у складі Верховного Суду протягом одного місяця після відкриття апеляційного провадження. Рішення КАС Верховного Суду, як суду апеляційної інстанції, є остаточним і подальшому оскарженню не підлягає.

Читайте також: Заборона «ОПЗЖ» не завадить її членам переобратись знову до ВРУ — «Чесно»

Нагадаємо, 20 березня президент Володимир Зеленський підписав рішення Ради національної безпеки, яким на час війни призупинено діяльність 11 політичних партій.

Наразі Мін’юст подав позови про заборону 12 партій: «Опозиційна платформа — За життя», «Опозиційний блок», «Партія Шарія», «Наші», «Ліва опозиція», «Союз лівих сил», «Держава», «Прогресивна соціалістична партія України», «Соціалістична партія України», «Соціалісти», «Блок Володимира Сальдо», «Русь єдина».