UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опубліковано відео сутичок під Радою

За офіційними даними, постраждали чотири людини, в тому числі один поліцейський.

Під час зіткнень учасників акції протесту з поліцією під стінами Верховної Ради 17 жовтня постраждали чотири людини, в тому числі, один правоохоронець, повідомив спікер НПУ Ярослав Тракало.

За його словами, трьом людям надали медичну допомогу на місці, поліцейського – госпіталізували.

Жодну людину у зв'язку з інцидентом затримано не було, запевнили в поліції.

Відео зіткнень опубліковано на сторінці організації "Національні дружини" у Facebook.

Як повідомив лідер партії "Альтернатива" Денис Казанський на своїй сторінці у Facebook, мітингувальники прорвали кордони поліції в декількох місцях. За даними агентства "Інтерфакс-Україна", під час зіткнень у правоохоронців відібрали близько 30 щитів.

Раніше повідомлялося, що під час зіткнень поліції з учасниками акції протесту під стінами Верховної Ради постраждали три людини, в тому числі, один поліцейський. Як повідомили медики, літній чоловік отримав травму голови, у нього симптоми струсу мозку. Ще одному чоловікові промивали очі після розпилювання сльозогінного газу.

Як повідомлялося, вранці 17 жовтня у Києві біля будівлі парламенту почався мітинг "За Велику політичну реформу".

Серед основних вимог: пропорційна система виборів у Раду за відкритими списками, скасування депутатської недоторканності та створення антикорупційного суду.

Співробітники правоохоронних органів оточили урядовий квартал в Києві, була перекрита низка вулиць і змінено маршрут громадського транспорту.