UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опозиція звинуватила регіоналів в "удосконаленому" кнопкодавстві

В опозиції стверджують, що представники Партії регіонів придумали новий спосіб, як голосувати за відсутніх колег, щоб це порушення не було помічено спостерігачами.

У парламенті зафіксували "ноу-хау" від Партії регіонів: в ложі сесійної зали сидять жінки, які через iPad в онлайн-режимі контролюють, де і на якому місці відсутні члени ПР і по телефону дають "добро" на "кнопкодавство". Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила нардеп Леся Оробець.

"Перебуваючи під постійним тиском незалежних журналістів та опозиції, Партія регіонів змушена вдосконалювати механізми фальсифікації голосувань у Верховній Раді", - зазначила Оробець.

"Одне з ноу-хау вдалося виявити 2 липня: чотири жінки в ложі на другому поверсі з програмами на iPad в онлайн-режимі контролювали, де і на якому місці відсутні члени ПР, але де немає контролю за їхньою відсутністю. Щоб давати по телефону "добро" на голосування "за себе і за того хлопця". При цьому, так виглядає, що у них був зв'язок із Рибаком (спікер ВР. - ред.), тому що він дуже вміло переставляв питання порядку денного, чітко отримуючи інформацію, можна змахлювати, або зараз не варто", - зазначає Оробець.

Так, за її словами, у першому випадку ставилися серйозні питання, а у другому, "спливали прохідні".

"Дуже б не хотілося вірити, але так виходить, що нові девайси "радисток" можуть бути підключені до системи "Рада". Пам'ятаєте, як ПР боролася проти сенсорною кнопкою і обіцяла введення набагато більш безпечного варіанту? Чи не стали ми свідками її вчорашнього тестування", - підсумувала вона. !zn

Читайте також:

Хмельницькі депутати легалізували кнопкодавство

Яценюк пообіцяв покарати викритих у кнопкодавстві соратників

Регіонали вирішили своїми тілами ховати "кнопкодавство" від телекамер