UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опозиція звинуватила регіоналів у намірі зірвати донецьку акцію "Вставай, Україно!"

Представники Партії регіонів мають намір провести у тому ж місці, що й опозиційна акція "Вставай, Україно!" свято "Країна з назвою "Дитинство".

Донецька влада вдається до всіляких методів, щоб зірвати проведення акції опозиції "Вставай, Україно!" 31 травня. Зокрема, на місці запланованого проведення акції пройде свято "Країна з назвою "Дитинство", організаторами якого є завод Бориса Колеснікова "ВІНТЕР" спільно з облдержадміністрацією. Про це повідомили у прес-службі Донецької обласної організації партії "УДАР".

"Ми в черговий раз стикаємося з тим, що на місці кожної нашої акції влада організує фестивалі, ярмарки і цирки. Мабуть, реалізувати план губернатора щодо збору бюджетників не вийшло, і партія влади вирішила прикриватися дітьми. Подібна ситуація вже була в Черкасах і Полтаві, там проти мітингу опозиціонерів вигнали пенсіонерів", - сказав голова облорганізації "УДАРу" Єгор Фірсов.

За його словами, якщо правляча партія дійсно проводить свято, то опозиція не буде вступати у конфлікти, а змінить свій маршрут - хода відбудеться вулицею Артема до будівлі міської ради. "І ми будемо витравлювати звідти мера Лук'янченка, так само як це було у Харкові з Кернесом", - пообіцяв Фірсов.

Окрім того, він зазначив, що на 31 травня неможливо замовити жоден автобус з Донецької області для того, щоб на акцію доїхали активісти. "У нас є інформація, що перевізникам погрожують санкціями за допомогу опозиції, аж до позбавлення ліцензій. Але в разі блокування в'їзду автобусів до Донецька, активісти партії "УДАР" готові перекривати рух", - запевнив опозиціонер.

У свою чергу, народний депутат ("Батьківщина") Леонід Ємець повідомив, що на акцію "Вставай, Україно!" до Донецька поїде вся парламентська фракція "Батьківщини", незважаючи на те, що проти опозиції "готуються провокації".

"Я готовий навіть посперечатися, що тихо і спокійно акція у нас у Донецьку не пройде. Ми сьогодні маємо інформацію про те, що готуються провокації. Маємо інформацію, що краще до Донецька добиратися своїм ходом, а не літаками, тому що з посадкою літаків у Донецьку, швидше за все, будуть проблеми", - сказав Ємець.

Раніше голова Донецької ОДА Андрій Шишацький заявив, що жителі області "дадуть відсіч" організаторам акції "Вставай, Україно!". За його словами, проти акції опозиції в Донецьку "виступлять так само, як проти фашизму". !zn

Читайте також:

Опозиціонери в Донецькій області отримали повістки на допит у день акції опозиції в Києві

У Партії регіонів не бояться оголошеної опозицією акції протесту

Опозиція вже підготувала закон про імпічмент Януковича