UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опозиція закликала ЄС не приймати рішення про неможливість підписання асоціації з Україною

Кличко, Яценюк і Тягнибок просять Раду міністрів залишити шанс для України виконати критерії, необхідні для підписання Угоди, в період до проведення саміту, у тому числі припинити вибіркове правосуддя і вирішити у прийнятний для всіх зацікавлених сторін спосіб питання Тимошенко.

Лідери опозиційних парламентських фракцій "УДАР" Віталій Кличко, "Батьківщина" Арсеній Яценюк і "Свобода" Олег Тягнибок закликали Раду міністрів закордонних справ Європейського Союзу не приймати на своєму засіданні 18 листопада остаточного рішення про неможливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Як повідомила прес-служба партії "УДАР", про це йдеться у зверненні до Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу, підписаному лідерами трьох опозиційних політичних сил.

Зокрема, Кличко, Яценюк і Тягнибок просять Раду міністрів залишити шанс для України виконати критерії, необхідні для підписання Угоди, у період до проведення саміту , у тому числі припинити вибіркове правосуддя і вирішити у прийнятний для всіх зацікавлених сторін спосіб справу екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

У зверненні наголошується, що Україна отримала історичний шанс підписати Угоду про асоціацію з ЄС і таким чином остаточно зробити свій геополітичний, цивілізаційний вибір і увійти до вільної, демократичної і процвітаючої європейської сім'ї.

У той же час, зазначають лідери опозиційних партій, Україна повинна виконати чітко визначені критерії, у тому числі припинити вибіркове застосування кримінального законодавства, вирішити справу Тимошенко, "яка стала символом політично мотивованого правосуддя і репресій у країні".

Вони нагадали, що Тимошенко особисто заявляла , що прийме будь-яке рішення місії спеціальних посланців Європейського парламенту Пета Кокса і Олександра Кваснєвського, яким би важким воно для неї не було, а представники української опозиції наголошували, що підуть на будь-які компроміси, які дозволять підписати Угоду.

"На жаль, українська влада на чолі з президентом Януковичем не змогла зробити останній, але дуже важливий крок - звільнити Юлію Тимошенко, або в інший, прийнятний для Європейського Союзу спосіб, виключити продовження практики вибіркового правосуддя і виконати критерії, необхідні для підписання Угоди про асоціацію. На сьогодні це вже є очевидним фактом" , - йдеться у зверненні.

Як повідомлялося, 13 листопада на конференції президентів Європарламенту було прийнято рішення продовжити наглядову місію Європейського парламенту у складі Кваснєвського і Кокса до Вільнюського саміту.

Як відомо, на підставі звіту місії Кокса-Кваснєвського у Європарламенті країни-члени ЄС будуть приймати рішення щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі. !zn

Читайте також:

Місія Кокса-Кваснєвського більше не вимагає негайно звільнити Тимошенко

Кваснєвський оцінив шанси домовитися з Україною до саміту у Вільнюсі у 50%

Місію Кокса-Кваснєвського щодо звільнення Тимошенко продовжили до саміту у Вільнюсі

Кокс і Кваснєвський сподіваються, що на наступному засіданні ВР євроінтеграційні закони буде прийнято