UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опозиція заблокувала трибуну і президію Ради

У блокуванні беруть участь близько 10 народних депутатів. За трибуною перебуває народний депутат Батьківщини Людмила Денисова, а в президії - Віталій Ярема.

Представники опозиції в середу до початку пленарного засідання Верховної Ради України знову зайняли місця у президії і біля трибуни у залі засідань Верховної Ради.

У даний час у президії сидять три народні депутати з опозиційних фракцій, а біля трибуни стоять сім людей.

Раніше повідомлялося про те, що у перший день пленарного тижня Верховної Ради України за 30 хвилин до початку засідання заблокували трибуну і президію народні депутати опозиційних фракцій. У вівторок у парламенті мають розглядати поправки до проекту держбюджету на 2014 рік.

Напередодні лідер партії "УДАР" Віталій Кличко заявив, що опозиційні фракції не братимуть участь у роботі Верховної Ради, якщо вимоги опозиції не буде почуто. Він також нагадав вимоги опозиції: відставка голови МВС України Віталія Захарченка, розформування спецпідрозділу "Беркут", звіт у Верховній Раді генерального прокурора Віктора Пшонки з приводу закону про амністію учасників масових акцій, який не працює".

Разом з тим, парламентська більшість закликає опозицію взяти участь у розгляді та прийнятті держбюджету-2015. Голова Верховної Ради України Володимир Рибак висловив упевненість, що бюджет буде прийнято 16 січня.

Нагадаємо, у Маріїнському парку біля будівлі Верховної Ради проходить мітинг на підтримку Партії регіонів. Охорону урядового кварталу посилено. !zn

Читайте також:

Опозиція заблокувала трибуну і президію Верховної Ради

Кличко не виключив блокування Ради, якщо не буде виконано вимоги опозиції

Єфремов вважає, що вимоги опозиції направлено на розвал України