UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опозиція внесла до Ради проект чергової постанови про недовіру Кабміну

Опозиція називає призупинення процесу підготовки Угоди про асоціацію України і Євросоюзу "зрадою національних інтересів країни".

Опозиція внесла до Верховної Ради проект постанови з висловленням недовіри Кабінетові міністрів країни у зв'язку з прийняттям ним рішення про припинення підготовки до укладення Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Проект постанови №3692 внесли лідери опозиції Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок.

Нагадаємо, у Києві триває безстрокова акція прихильників євроінтеграції. У столиці діють два табори учасників протестів. Один організовано опозицією на Європейській площі, інший виник стихійно на Майдані Незалежності.

Акції відбуваються і в інших українських містах. В Івано-Франківську близько 12 тисяч осіб проводять мітинг на підтримку євроінтеграції України. У Львові близько десяти тисяч студентів беруть участь у страйку з вимогою до президента України виконати всі умови для підписання Угоди про асоціацію з ЄС. У Чернігові міліція знесла євромайдан за рішенням суду.

24 листопада у мітингу опозиції "За європейську Україну!" у Києві взяли участь понад 100 тисяч осіб.

Опозиційні фракції вимагають негайного скликання позачергового засідання Верховної Ради в середу, 27 листопада. Опозиціонери домагаються прийняття законів, які дозволять укласти Угоду про асоціацію України з Європейським союзом на саміті Східного партнерства у Вільнюсі 28-29 листопада.

Як відомо, Кабінет міністрів України 21 листопада призупинив процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Український уряд має намір запропонувати Європейському Союзу і Російській Федерації утворити комісію на тристоронній основі для опрацювання комплексу питань, спрямованих на відновлення втрачених обсягів виробництва. Крім того, Кабмін вирішив "відновити активний діалог із Російською Федерацією". !zn

Читайте також:

Азаров готовий піти у відставку через асоціацію з ЄС

Луценко побачив, що українцям мало мітингів, вони дозріли до штурмів

Опозиція визнала припинення євроінтеграції підставою для імпічменту президента і відставки Кабміну (відео)

Онлайн-трансляція Євромайдану в Києві