UA / RU
Підтримати ZN.ua

Луценко визнав неможливість повалити Януковича до 2015 року

Всупереч заявам зі сцени, лідери Євромайдану усвідомлюють неможливість виконання своєї вимоги про дострокові президентські вибори.

Колишній голова МВС, а нині один із лідерів Євромайдану Юрій Луценко визнав неможливість проведення у країні дострокових президентських виборів. Про це він заявив під час неформальної бесіди з учасниками акції в центрі Києва.

Політик визнав, що головне завдання опозиції - підготовка до президентських виборів 2015 року, додавши, що до акцій на підтримку євроінтеграції України необхідно підключати жителів південного сходу країни. "Територія свободи має до літа дійти до Криму", - резюмував опозиціонер.

Для цього, на думку Луценка, опозиція повинна висувати єдиного кандидата проти Януковича вже у першому турі, і в ньому ж домагатися незаперечної перемоги. "Все буде вирішуватися у 15-му році... Потрібен єдиний вождь, неможливо йти на війну, маючи 10 лідерів... Потрібно йти на Схід і домагатися, щоб вже в першому турі опозиційний кандидат виграв з рахунком 80% на 20%. Сфальсифікувати такий результат неможливо. Сфальсифікувати можна максимум 10%. Я це знаю", - сказав Луценко.

При цьому, він висловив сумнів у тому, що опозиції можуть допомогти санкції Заходу щодо Януковича та його оточення.

"А що це дасть? У Білорусі ввели санкції, всі рахунки заморозили. Не сподівайтеся, що нас хтось буде рятувати з Заходу. Ви думаєте, що нас не чує влада? Чує! Ви не уявляєте, як ковбасить Яника, коли він не може проїхати до адміністрації!", - стверджує Луценко. !zn

Читайте також:

Кличко хоче дострокових президентських виборів у березні (відео)

Глава комітету закордонних справ Європарламенту висловився за дострокові вибори президента в Україні

Опозиція вимагає дострокових виборів президента і парламенту

Арбузов: Влада готова обговорити дострокові президентські вибори