UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нардепи вимагають завести кримінальну справу на Азарова за "статтею Тимошенко"

Опозиціонери вважають, що, припинивши підписання угоди з ЄС, уряд порушив статтю 19 Конституції України та перевищив свої повноваження, оскільки його розпорядження "суперечить актам президента україни та законам України".

Опозиція вимагає від генерального прокурора України Віктора Пшонки порушити кримінальну справу проти прем'єр-міністра України Миколи Азарова і членів уряду за зупинку підготовки до підписання угоди з ЄС. Відповідне звернення направили депутати з "Батьківщини" Василь Пазиняк та Володимир Яворівський, повідомляє прес-служба Яворівського.

Депутати вважають, що своїми діями Азаров і члени Кабміну вчинили злочин, передбачений статтею 365 Кримінального кодексу (перевищення влади або службових повноважень).

Депутати стверджують, що "уряд порушив статтю 19 Конституції України і перевищив свої повноваження", оскільки його розпорядження "суперечить актам президента україни та законам України". "Кабінет міністрів України взагалі не може припиняти процес напрямку розвитку держави без відповідного рішення Верховної Ради України або президента України", - зазначають депутати.

За їхными словами, уряд Азарова взяв на себе невластиві йому функції, які завдали шкоди державним і громадським інтересам.

"За це передбачено кримінальну відповідальність статтею 365 Кримінального кодексу", - йдеться у зверненні.

Раніше повідомляли про те, що український уряд призупинив процес підготовки до укладення асоціацію між Україною та ЄС.

Як наголошується у розпорядженні, призупинення потрібне для "більш детального вивчення і опрацювання комплексу заходів, які необхідно здійснити для відновлення втрачених обсягів виробництва і напрямків торговельно-економічних відносин з Російською Федерацією".

Український уряд має намір "запропонувати Європейському Союзу і Російськый Федерації утворити комісію на тристоронній основі для опрацювання комплексу питань, спрямованих на відновлення втрачених обсягів виробництва". !zn

Читайте також:

Опозиція визнала припинення євроінтеграції підставою для імпічменту президента і відставки Кабміну

Рішення заморозити підготовку до асоціації з ЄС уряд прийняв одноголосно

Двері залишаються відкритими