UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опозиція відмовилася від політсимволіки і об'єднала Майдани

Акція протесту під Українським домом перейшла на Майдан Незалежності для об'єднання зі студентами-мітингувальниками. При цьому акції на Майдані проводяться винятково з вимогою підписати асоціацію . На Європейській площі вимог більше - відставка уряду , перевибори до Ради та імпічмент президенту.

Лідери опозиційних партій - Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок - об'єднують без партійної символіки Майдани в Києві на прохання Юлії Тимошенко. Про це вони оголосили зі сцени Європейської площі.

Яценюк зачитав листа від Юлії Тимошенко зі сцени: "Заради нашої мети я від усього серця прошу всі політичні сили прибрати політичну сиволику і гасла - все, що заважає єдності, має бути негайно прибрано. Наш результат - угода про асоціацію. Пишайтеся тим, що ви українці".

Яценюк оголосив зі сцени, що опозиція зробить більше - опозиція об'єднує два протести в Києві і йде протестувати на Майдан. Всі присутні на Європлощі на Майдані, об'єднаються з протестувальниками без партійної символіки за ЄС.

Нагадаємо, у центрі Києва проходять дві акції протесту - одну було організовано активістами 21 листопада на Майдані, другу - опозиційними партіями 24 листопада на Європейській площі. При цьому акції на Майдані проводять винятково під прапором України і Євросоюзу з вимогою підписати асоціацію. На Європлощі більше вимог - відставка уряду, перевибори до Ради та імпічмент президенту.

Раніше ідею деполітизації майдану схвалив президент Віктор Янукович, який заявив, що "аплодує" тим, хто вийшов на вулиці за євроінтеграцію, але без політичних гасел. !zn

Читайте також:

Тимошенко закликала прибрати з Євромайданів партійні прапори і створити єдину раду

Євромайдан відправив Яценюка, Кличка і Тягнибока до Вільнюса донести позицію українців

Тимошенко закликала учасників Євромайдану завершити розпочате Помаранчевою революцією