UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опозиція провела регіоналів з Ради під гімн України

Після відходу "регіоналів" та комуністів із заблокованої Ради опозиція хором заспівали гімн України.

Парламентська опозиція заспівала гімн України в заблокованій нею сесійній залі Верховної Ради України. Після проведення консультацій зі своїми лідерами депутати опозиційних фракцій почали співати гімн України. До них приєдналися кілька десятків гостей парламенту, які розмістилися на балконі зали засідань.

У даний момент опозиційні депутати залишаються у залі засідань парламенту, звідки раніше пішли представники фракцій Партії регіонів і КПУ.

Раніше повідомлялося про те, що депутати фракції "Батьківщина" заблокували трибуну і президію Верховної Ради до початку засідання. Після того, як у встановлений час засідання не розпочалося, депутати фракції Партії регіонів залишили сесійну залу і почали збір підписів для проведення позачергового пленарного засідання парламенту.

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що парламентська більшість не має наміру перешкоджати блокуванню опозицією роботи Верховної Ради.

Нагадаємо, 6 червня опозиція заблокувала трибуну парламенту у зв'язку з тим, що президент особисто не виступить перед депутатами зі щорічним посланням і появою низки скандальних документів на порядку денному. Через блокування ранкове засідання Ради було зірвано.

Спікер Верховної Ради Володимир Рибак спробував провести вечірнє засідання парламенту з гостьової ложі, оскільки його робоче місце було заблоковано опозиціонерами. В результаті цього у сесійній залі виникли бійки між регіоналами і опозиціонерами, які намагалися прорватися до голови парламенту. Через кілька хвилин спікер був змушений закрити засідання. !zn

Читайте також:

Опозиція заблокувала трибуну і президію Ради

Партія регіонів збирає підписи за позачергове засідання Ради

Литвин заявив, що ще чотири депутати написали заяви про вихід з "Батьківщини"