UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опозиція проведе власне розслідування розгону Євромайдану

Опозиція вважає, що ніякого розслідування ГПУ не буде проводити, і нікого не буде притягнуто до кримінальної відповідальності. За словами Яценюка, вони мають намір у парламенті створити слідчу комісію щодо подій, пов'язаних із розгоном Євромайдану.

Прокуратура не збирається розслідувати побиття людей, опозиція ініціює власне розслідування і створення слідчої комісії у парламенті з цього питання. Про це заявив сьогодні на брифінгу лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

Яценюк заявив, що генеральний прокурор Віктор Пшонка виступив 20 грудня у парламенті адвокатом тих, хто по-звірячому бив людей. "У своєму виступі він був винятково на боці злочинців, а не на боці народу України. Саме тому нам стало зрозуміло, що ніякого розслідування не буде, і нікого не буде притягнуто до кримінальної відповідальності. Тому опозиція прийняла рішення негайно розпочати розслідування у стінах Верховної Ради України. Ми реєструємо постанову про створення тимчасової слідчої комісії з розслідування діяльності правоохоронних органів під час розгону мирних демонстрацій у Києві та інших містах України", - сказав він.

Яценюк підкреслив, що таке розслідування дасть можливість не тільки захистити громадян, але і задокументувати факти, які ляжуть в основу нової кримінальної справи при новому генеральному прокуророві України.

Нагадаємо, 20 грудня Пшонка, виступаючи в парламенті, заявив, що тільки в окремих поодиноких випадках співробітники "Беркута" перевищили свої повноваження під час подій на Майдані в ніч на 30 листопада, застосувавши зайву силу проти мітингувальників.

За підсумками слідства підтвердилися 88 заяв про заподіяння силовиками тілесних ушкоджень. !zn