UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опозиція пригрозила Київраді блокуванням після 2 червня

Герега повідомила, що Київрада має намір працювати до рішення Верховної Ради або до роз'яснення ситуації Конституційним судом, при цьому у відпустку депутати Київради не збираються. У відповідь опозиція не виключила, що буде блокувати роботу міськради.

"УДАР" буде блокувати прийняття незаконних рішень Київрадою після закінчення її повноважень 2 червня. Про це заявив заступник голови парламентської фракції "УДАР" Віталій Ковальчук, повідомляє прес-служба партії в середу, 22 травня.

"Ми будемо протидіяти всіма законними способами будь-яким порушенням", - сказав Ковальчук. Зокрема, зазначив він, до припинення повноважень нинішнього складу Київради "УДАР" вимагатиме персонального голосування депутатів, щоб будь-які рішення приймалися чесно і прозоро.

Окрім того, він не виключив, що опозиція буде блокувати роботу Київради після 2 червня, оскільки будь-яке її засідання буде нелегітимним. "Я думаю, що так і буде", - резюмував він.

Як відомо 2 червня 2013 року закінчується визначений Конституцією термін повноважень Київської міськради й мера столиці. Згідно з Конституцією, повноваження не можуть бути продовжені. Парламентські фракції Партії регіонів та комуністів відмовляються голосувати за призначення виборів у Києві. Конституційний суд розпочав розглядати подання депутатів від Партії регіонів про терміни проведення виборів Київради і мера міста.

Секретар Київради Галина Герега 22 травня заявила, що сьогоднішнє засідання Київради не буде останнім. "Закривати сесію сьогодні я не буду. Якщо сесія не закривається, мабуть, це засідання не останнє", - повідомила вона. Секретар міськради також додала, що депутати Київради у відпустку не збираються і готові працювати і налаштовані на роботу. Але коли буде наступне пленарне засідання, вона не знає.

Вона також зазначила, що Київрада буде виконувати рішення Конституційного суду України. "Якщо буде рішення Верховної Ради, ми будемо його виконувати. Якщо буде роз'яснення Конституційного суду, ми також будемо його виконувати", - сказала Герега. !zn

Читайте також:

Депутатам Київради нагадали, що їм залишилося працювати 11 днів

Після 2 червня КМДА на чолі з Поповим стане нелегітимною

Герега заявила, що Київрада буде працювати далі і без виборів