UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутати від опозиції не змогли потрапити до Київради і пішли до Ради

Представники опозиції не змогли потрапити до Київради і рушили до Верховної Ради. Депутати мають намір викликати до парламенту голову МВС, щоб він провів їх до мерії.

Спікер Верховної Ради Володимир Рибак відкрив ранкове засідання парламенту. У залі зареєструвався 331 народний депутат. У середу парламентарії розглянуть законопроект про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" щодо скасування пільг.

Опозиціонери, які мітингували під Київрадою, йдуть до Верховної Ради. Про це повідомив на своїй сторінці у мережі Facebook "свободівець" Олександр Аронець.

"Міліція робить із нас дурнів! Кажуть, проходьте, а всі двері зачинено зсередини, ручки відкручено. Тому опозиція йде до Рибака вимагати міністра МВС до парламенту, щоб той провів депутатів до Київради. А також вимагатимуть призначити вибори в Києві", - написав він.

Раніше повідомлялося про те, що представники ВО "Свобода" не виключали, що можуть штурмом узяти будівлю Київради, щоб потрапити всередину і провести засідання фракції.

Попереднє засідання Київради відбулося 2 жовтня. Депутати від опозиційних фракцій намагалися потрапити до приміщення Київради. Під час протистоянь опозиціонерів і правоохоронців на ґанку Київської міськради було застосовано сльозогінний газ. Правоохоронці стримували натиск мітингувальників.

Відзначимо, що останнє засідання столичної міськради, яке відбулося 19 серпня, також ознаменувалося масовими сутичками опозиціонерів з працівниками міліції. Під час протистояння було розбито вікна і зламано двері до будівлі, не обійшлося і без постраждалих з обох сторін. Незважаючи на штурм Київради, його секретар Галина Герега встигла протягом 10 хвилин поставити на голосування п'ять соціальних рішень. Закриваючи сесію, вона заявила, що Київрада VI скликання діє законно і буде працювати до обрання нового депутатського складу у 2015 році.

Опозиція наполягає, щоб парламент призначив позачергові вибори депутатів Київської міської ради і мера столиці. В опозиції стверджують, що рішення КС, яким було продовжено повноваження Київради до 2015 року, прийнято з порушеннями. !zn

Читайте також:

Київрада готується до штурму: міліція посилила охорону

18 нардепів-опозиціонерів викликали на допит через штурм Київради

У "Батьківщині" впевнені, що вибори у Києві буде призначено після Вільнюського саміту