UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опозиція назбирала голоси для проведення позачергової сесії Ради

Опозиційні сили зібрали 150 голосів для проведення позачергової сесії, яка запланована на 30 січня.

Опозиція має голоси для проведення позачергової сесії парламенту, і вона відбудеться 30 січня, про це заявив сьогодні на брифінгу лідер Об'єднаної опозиції "Батьківщина" .

"Щодо дати проведення позачергового засідання ВР, то, за законом про регламент Верховної Ради України, голова парламенту має 7 днів на скликання відповідної позачергової сесії. Оскільки нам сьогодні видали підписні листи, то, я думаю, що до кінця сьогоднішнього - завтрашнього дня ми передамо ці підписи, і все буде залежати від голови парламенту", - сказав він.

Він підкреслив, що якщо керівництво парламенту буде і надалі зволікати зі скликанням позачергової сесії, то опозиція буде "допомагати їм скликати сесію якомогашвидше". "Орієнтовна дата була 29, але в зв'язку із затримкою видачі підписних листів її вже перенесено на 30", - підкреслив політик.

За його словами, опозиційні сили мають 150 голосів для проведення позачергової сесії. "Порядок денний ми вже оприлюднили, порядок денний складено за пропозиціями всіх опозиційних фракцій. У цей порядок денний включено питання як створення тимчасових слідчих комісій щодо політичних переслідувань, так і заслуховування інформації не тільки генерального прокурора, але і міністра внутрішніх справ і голови Служби безпеки. Сьогодні весь правоохоронний блок став машиною з політичних знущань, і з політичних переслідувань. І перша - Юлія Тимошенко, хто потрапила під цей каток", - підкреслив він.

Нагадаємо, 21 січня голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк направив голові Верховної Ради Володимиру Рибаку лист, в якому опозиція вимагає проведення 29 січня позачергової сесії Верховної Ради України для створення ТСК з розслідування порушень Конституції при утриманні Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, розгляду питань про політичну відповідальність голів СБУ та МВС за участь правоохоронних органів у політичних переслідуваннях і про відставку генерального прокурора. !zn

Читайте також:

Комуністи не бажають переривати відпустку заради Тимошенко

Через Тимошенко депутатам доведеться достроково припинити канікули

Регіонали запевняють, що і самі не проти обговорити питання Тимошенко на позачерговій сесії

Рада пішла на канікули до 5 лютого