UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опозиція дізналася, що Київрада збирається на чергове "незаконне" засідання

У представників опозиції є інформація про те, що Київрада має намір 9 вересня провести позачергову сесію. У прес-службі відомства заявили, що розпорядження про проведення пленарного засідання не підписували.

Київрада може провести чергове засідання 9 вересня, опозиція збирається взяти в цьому участь. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написав депутат від "Батьківщини" Леонід Ємець.

"Є інформація, що Київрада планує своє чергове незаконне засідання провести 9 вересня", - написав він.

"Добре, що ця дата припаде не на сесійний тиждень, тому ми повинні обов'язково і великим складом скористатися ст. 17 п. 7 (Про статус народного депутата) і візьмемо участь у цих зборах. Плануємо також провести роз'яснювальну роботу", - зазначив депутат.

"Вагомість наших аргументів будемо визначати по ситуації", - додав він.

У прес-службі Київради повідомили, що заступник міського голови - секретар Київради Галина Герега не підписувала розпорядження про проведення пленарного засідання. "Більше того, згідно з Регламентом Київради рішення про проведення пленарного засідання доводиться до відома депутатів Київради і населення міста Києва не пізніше ніж за десять днів до цього засідання Київради", - заявила представник прес-служби Юлія Чудновець.

Відзначимо, що останнє засідання столичної міськради, яке відбулося 19 серпня, ознаменувався масовими сутичками опозиціонерів з працівниками міліції. Під час протистояння були розбито шибки і зламано двері в будівлю, не обійшлося і без постраждалих з обох сторін.

Незважаючи на штурм Київради, його секретар Галина Герега встигла протягом 10 хвилин поставити на голосування п'ять соціальних рішень. Закриваючи сесію, вона підкреслила, що Київради VI скликання діє законно і буде працювати до обрання нового депутатського складу у 2015 році. !zn

Читайте також:

У ПР пояснили, як їм вдалося провести сесію Київради за п'ять хвилин

Опозиція запропонувала призначити вибори в Києві на листопад

Опозиція оголосила сфальсифікованим рішення КС про перенесення київських виборів на 2015 рік