UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опозиціонери, побувавши на засіданні Кабміну, вирішили зібрати підписи під резолюцією про недовіру уряду

Азаров не надав слова представникам опозиції на засіданні уряду. Депутати від "Батьківщини" на знак протесту залишили захід і вирішили почати збір підписів під резолюцією про недовіру нинішньому уряду.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров відмовився надати слово народним депутатам фракції "Батьківщина" на засіданні уряду. Глава уряду повідомив, що охочих виступити на засіданні дуже багато, а регламент вже вичерпано. Після цього лідер фракції "Батьківщина" , а також інші депутати цієї фракції почали обурюватися.

"Ви знаходитесь не в парламенті, а в уряді і повинні дотримуватися регламенту роботи Кабміну. Я ще раз попереджаю вас: Я нікому не дам зірвати засідання уряду", - спробував заспокоїти депутатів прем'єр.

Він запропонував їм розмістити тексти виступів на сайті уряду і пообіцяв, що особисто вивчить всі пропозиції, що надійшли.

Народні депутати від опозиції після того, як їм не дали слово, почали скандувати "Ганьба!".

Яценюк підійшов до президії і заявив, що депутати на знак протесту залишають засідання уряду, оскільки їх не хочуть почути: "Ви не готові до того, щоб чути опозицію. Ми залишаємо засідання уряду, і ми не готові слухати вас в парламенті".

Після того, як опозиційні депутати покинули засідання, Яценюк повідомив журналістам, що депутати з фракції "Батьківщина" розпочинають збір підписів під резолюціїєю про недовіру нинішньому уряду.

"Ми негайно починаємо збір підписів під резолюцією про недовіру уряду", - сказав він журналістам

Яценюк уточнив, що така резолюція потребує 150 підписів народних депутатів. !zn

Читайте також:

Азаров вказав на двері опозиціонерам, які прийшли на засідання Кабміну

Азаров порекомендував українській опозиції брати приклад з російської

Яценюк оголосив урядову програму "економічним божевіллям"

Опозиційні депутати прийшли на розширене засідання Кабміну за участю Януковича