UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опоблок вимагає включити свого представника до нового складу ЦВК

В Опоблоці вважають, що БПП і "Народний фронт" формують свою більшість в ЦВК і створюють "кишенькову" комісію.

Парламентська фракція партії "Опозиційний блок" не буде голосувати за новий склад Центральної виборчої комісії, заявив співголова фракції Юрій Бойко.

"При формуванні ЦВК не дотримується принцип пропорційності. Опозиційний блок не отримав представників у комісії", - сказав він журналістам у Верховній Раді.

Він вважає, що формування нового складу ЦВК відкриває шлях для фальсифікації виборів.

"Те, що відбувається з формуванням нового складу Центральної виборчої комісії, ми розглядаємо як шлях до майбутньої фальсифікації виборів. Фракції БПП і "Народного фронту" формують свою більшість в ЦВК і фактично створюють власну "кишенькову" комісію. Вони сподіваються, що таким чином зможуть сфальсифікувати вибори", - сказав Бойко.

5 лютого 2018 року президент України Петро Порошенко вніс у Верховну Раду подання на членів Центральної виборчої комісії.

У даному списку – 14 кандидатів: Алла Басалаєва, Наталія Бернацька, Михайло Вербенський, Андрій Євстигнєєв, Ірина Єфремова, Ольга Желтова, Олег Конопольський, Світлана Кустова, Ольга Лотюк, Віталій Плукар, Євген Радченко, Тетяна Сліпачук, Леонтій Шипілов і Тетяна Юзькова.

Детальніше про перспективи оновлення ЦВК читайте у статті Віктора Трепака "ЦВК: зміна складу з дальнім прицілом" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".