UA / RU
Підтримати ZN.ua

ОП: Під час зустрічі радників нормандської четвірки обговорять активізацію роботи ТКГ

Наразі Україна хоче пришвидшити переговори.

Під час відеозустрічі радників лідерів нормандської четвірки, яка повинна відбутися вже завтра, планують обговорити питання активізації роботи ТКГ, зокрема представлення нового плану дій щодо Донбасу, який нещодавно запропонував голова української делегації Леонід Кравчук. Про це в ефірі НВ повідомив заступник очільника Офісу президента Ігор Жовква. 

Він зазначив, що наразі Україна хоче пришвидшити переговори, про що свідчить пропозиція щодо нового плану дій, який напередодні вже обговорили представники робочої групи ТКГ. 

Жовква також додав, що президент Володимир Зеленський постійно спілкується з представниками нормандського формату. 

Чиновник не виключив можливості відновлення посади спецпредставника Держдепартаменту США з питань України після вступу на посаду нового президента США.
 
"Це було б корисно і важливо, це той трек, який дозволяв би Сполученим Штатам Америки розуміти, що відбувається в межах нормандського формату, формально не беручи в ньому участі", - зазначив він.

Читайте також: Про результати казати рано, але «План дій» щодо Донбасу взято за основу - українська сторона ТКГ

Нагадаємо, глава делегації України в Тристоронньої контактній групі і перший президент України Леонід Кравчук заявив, що підготовлений українською стороною "План спільних кроків" для ТКГ пропонує повністю припинити конфлікт і демілітаризувати окремі райони Донецької і Луганської області на початку 2021 року, аби створити всі необхідні умови для проведення там місцевих виборів 31 березня 2021 року.

У Кремлі заявили про те, що Росія нічого не знає про план дій.

Резніков же пізніше заявив, що російське керівництво могло все ще не ознайомитися з новим планом України з виборів на окупованих територіях Донбасу. А всі документи були передані в ОБСЄ, яка повинна ознайомити з ними російську сторону.

За словами президента Зеленського, саме цей план буде ключовою темою переговорів радників.