UA / RU
Підтримати ZN.ua

Онопенко не бачить підстав для тиску на нього

Голова Верховного суду України Василь Онопенко не бачить підстав для тиску на нього.

Онопенко відзначив, що на нього дуже складно політично тиснути.

Він підкреслив, що для нього основою роботи і життя є «Конституція, законодавство і совість».

«Це і є та основа, якої я дотримуюся», - зазначив він.

«Я не скажу, що за межами Верховного суду є певні особистості, політичні сили, яким хотілося б якимось чином впливати на Верховний суд, на голову суду. Це не зовсім правильно. У будь-якій країні це негайно б засуджувалося, і ці особистості пішли б швидко зі своєї посади. А у нас свої українські традиції, свої особливості. Тому тиснути на мене немає підстав.

Онопенко запевнив, що він буде працювати як і раніше.


Нагадаємо, про можливість зняття Онопенка з посади шляхом висловлення недовіри суддями заявляв у ЗМІ голова опозиційного уряду депутат-«бютівець» Сергій Соболєв.

Раніше Онопенко заявляв, що у нього немає підстав для подання у відставку.


1 лютого ГПУ завела кримінальну справу на молодшу доньку Василя Онопенка щодо звернення громадянина Ксьонзенко із заявою про притягнення до кримінальної відповідальності Ірини Онопенко та її чоловіка Володимира Котлярова за підозрою у шахрайстві.

Лідери опозиції, зокрема Юлія Тимошенко заявляли, що пов'язують тиск на сім'ю Онопенко зі спробою приватизувати Верховний суд України.

У п'ятницю, 4 лютого, працівники Генпрокуратури та міліції провели обшук у будинку голови Верховного суду Василя Онопенка. Правоохоронні органи пояснили свої дії заведеною на доньку Василя Онопенка кримінальною справою.

У той же час Генпрокуратура уточнила, що претензій до Василя Онопенка не має і він не є підозрюваним чи обвинуваченим у жодній кримінальній справі, які веде Генпрокуратура України.

За матеріалами Інтерфакс-Україна