UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ольга Стефанішина написала заяву про відставку – Стефанчук

Сьогодні це вже четверта заява про відставку з посади міністра.

У Верховній Раді розглянуть ще одну заяву про звільнення з Кабінету міністрів. У вівторок, 3 вересня, віце-прем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга написала заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук у Facebook.

“Заяву буде розглянуто на одному з найближчих пленарних засідань”, – уточнив Стефанчук.

Сьогодні це вже четверта заява про відставку з Кабінету міністрів. Перед цим Стефанчук оприлюднив заяви про відставку міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна, міністра юстиції України Дениса Малюськи та міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця.

Читайте також: Відставка Кубракова. Чому Зеленський зняв колишнього улюбленця

Водночас народний депутат Олексій Гончаренко повідомив, що Стефанішина піде на підвищення.

“Стефанішина має очолити Міністерство юстиції і продовжувати вести євроінтеграцію”, – уточнив народний обранець.

Народний депутат Ярослав Железняк сьогодні повідомляв, що Верховна Рада планує цього тижня звільнити чотирьох міністрів, призначити їх заміну, а також зробити призначення у кількох міністерствах, які уже тривалий час залишаються без очільників. Так, наразі планують звільнити голову Мін'юсту Дениса Малюську, главу Міністерства закордонних справ Дмитра Кулебу, главу Міндовкілля Руслана Стрільця та  віцепрем’єрміністерку, міністерку з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірину Верещук.

Ще в липні стало відомо, що міністр юстиції Денис Малюська давно підписав заяву про відставку без зазначення дати. Не звільняли його через відсутність заміни, але не виключалось, що повноваження керівника міністерства юстиції можуть покласти на віцепрем'єр-міністерку з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольгу Стефанішину.