UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти заблокували роботу п'яти з семи КПВВ

І лише один з них працює щоденно. 

Окупаційна влада в ОРДЛО блокує рух в п'яти з семи дорожніх коридорів, повідомили в МВС. Тим часом командування ООС вирішило відкрити усі КПВВ. 

З українського боку контрольні пункти працюють щодня з 8:00 до 16:00. Тоді як загарбники перешкоджають руху в обидві сторони. 

За даними МВС, щоденно пропуск здійснюється лише через КПВВ в "Станиці Луганській". За тиждень через нього пройшло 6 553 особи в ОРДЛО та 5 512 осіб на контрольовану Україною територію. 

Щодо КПВВ "Троїцьке", то через нього окупанти дозволяють рух лише двічі на тиждень – у понеділок та п’ятницю. Цього разу там лінію розмежування перетнули 424 особи та 84 транспортні засоби в бік ОРДЛО та 292 особи та 72 транспортних засоби проїхали на підконтрольну територію.

"Через КПВВ "Щастя" проїхали 3 вантажних автомобілі з гуманітарним вантажем від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Для населення тимчасово окупованої території України доправлено будівельні матеріали, товари медичного призначення та комп’ютерну техніку загальною вагою понад 28 тонн", - повідомили в МВС. 

Читайте також: Верещук обіцяє регулярні перевезення в Крим через КПВВ "Чонгар" та "Каланчак" вже з наступного року

Як відомо, КПВВ Станиця Луганська була фактично закрита на в'їзд та виїзд з боку ОРЛО з 10 жовтня. Пізніше призупинив роботу пункт пропуску "Чаплинка" на адмінкордоні з окупованим Росією Кримом.