UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окружний адмінсуд Києва розпочав провадження щодо скасування постанови ЦВК про місцеві вибори

На думку позивача, постанову ухвалили з порушенням положень Виборчого кодексу.

Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження у справі про скасування постанови ЦВК щодо проведення 25 жовтня місцевих виборів, повідомила пресслужба ОАСК. Підготовче засідання призначили на 2 жовтня.

“Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі щодо оскарження постанови Центральної виборчої комісії №160 від 8 серпня 2020 року “Про перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року”, - йдеться у повідомленні.

Позов до суду подала громадська організація “Всеукраїнське об’єднання сільських голів, депутатів сільрад і селян “Порятунок села” до Центральної виборчої комісії. Позивач вважає, що постанову про вибори ухвалили з порушенням положень Виборчого кодексу України.

“Суд ухвалив розглядати справу за правилами загального позовного провадження та призначив підготовче судове засідання на 2 жовтня 2020”, - додали в ОАСК.

Читайте також: БДІПЛ ОБСЄ готове приєднатися до спостереження за місцевими виборами в Україні – ЦВК

Нагадаємо, 5 вересня в Україні офіційно стартувала виборча кампанія місцевих виборів 2020 року. 8 серпня ЦВК призначила на 25 жовтня вибори депутатів міських, сільських і селищних голів та рад на підставі відповідних звернень Кабінету міністрів і Міністерства розвитку громад і територій. Через тиждень ЦВК призначила вибори в райради в новостворених районах.

При цьому ЦВК визначила перелік територіальних громад Донецької та Луганської областей, на території яких неможливо провести місцеві вибори.