UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окружний адмінсуд Києва просять скасувати реєстрацію партії «Слуга народу»

В ОАСК зараз вирішують, чи відкривати провадження за цим позовом.

Окружний адміністративний суд Києва надійшов позов з проханням зобов'язати Міністерство юстиції України скасувати реєстрацію президентської партії «Слуга народу».

«Позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність Мін'юсту щодо невиконання положень статті Закону «Про політичні партії в Україні» та певної частини Положення про Міністерство юстиції, яка полягає в невиконанні подачі подання в суд про анулювання свідоцтва про реєстрацію політичної партії «Слуга народу», - йдеться в повідомленні пресслужби суду.

Також в ОАСК відзначають, що зараз вирішують, чи відкривати виробництво за цим позовом.

Голові ОАСК Павлу Вовку і ще чотирьом людям 17 липня НАБУ оголосило підозри у створенні злочинної організації і захопленні влади. Підозри грунтуються на вивченні записів розмов у кабінеті Вовка, частину яких було опубліковано в 2019 році. У будівлі суду  того ж дня відбулися обшуки.

Фігуранти розслідування Павло Вовк, його заступник Євген Аблов, а також Богдан Санін, Ігор Качура, Олексій Огурцов, Ігор Погрібніченко, Віктор Шулежко  в Володимир Келеберда одночасно пішли у відпустку. У ОАСК заявили, що НАБУ тепер не може допитати цих суддів, так як це буде порушенням їхнього конституційного права на відпочинок.

Також судді ОАСК поскаржилися президенту Володимиру Зеленському на тиск «політиків, грантових активістів і лояльних до них ЗМІ».  А члени проросійської фракції «Опозиційної платформи – За життя» і депутати з «групи Ігоря Коломойського» в «Слузі народу» намагаються оскаржити в Конституційному суді створення НАБУ. За даними ZN.UA, різка «стурбованість» конституційністю створення Бюро пов'язана з розслідуванням щодо Павла Вовка.